Epifiz Bezinin İnsan Beynindeki Büyük Sırrı

Epifiz Bezinin İnsan Beynindeki Büyük Sırrı

Hz. İsa Peygamberin söylemiş olduğu bir söz vardır. ‘Karanlıkta oturanlar gerçek ışığı görebilirler. ‘ Bu sözün yaratılışın en büyük gizemlerinden biri olan insan beyni içindeki bezelye tanesi büyüklüğündeki organla bağlantısı olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya size günümüzde bu organımızı kullanmayı unutmuş olduğumuzu birilerinin kasten böyle olmasını istediklerini söyleseydik acaba bu sayede gerçekleri görme yeteneğimizi kaybetmiş olabilir miyiz? Peki ya tekrar kullanmayı öğrenirsek ne mi olur?

İnsan vücudunda bulunan ve hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuz organımız beynimizdir. Beynimizin içinde bulunan bezelye büyüklüğündeki öyle gizemli bir organ vardır ki belki de yaratılışın evrenin en büyük gizemlerinden biriside bu organımızda saklı olabilir. Bu organ ile sayısız düşünceler fikirler makaleler hakkında doğru ya da yanlış birçok bilgi mevcut.

Ruhun insan bedeni ile olan bağlantı noktası olduğu düşünülen birçoğunun üçüncü göz olarak adlandırdığı ve bu sayede başka âlemlerle bağlantı kurabilmenize dahi yaradığına inanılan çam kozalağı şekline benzediğinden dolayı da İngilizce de bu şekilde adlandırılan bu organın bilimsel açısından da büyük bir önemi var.

Epifiz Bezi İle İlgili Komplo Teorileri

Epifiz bezinin olağan üstü gücünün farkında olan ve dünya yönetimini ellerinde tutmak isteyen bazı  gücü ellerinde tutmak ve dünya insanını daha kolay yönetebilmek adına haince planlar yapmaktadırlar.

Komploya göre birçok ülkenin içme sularına karıştırılmış veya marketlerdeki paketlenmiş birçok hazır gıda da ve en önemlisi de diş macununun içinde bulunan kimyasallarda insanların Epifiz bezini köreltme planları yıllardır işliyor.  Fakat Epifiz bezi ile ilgili bilimin yeni yeni keşfettiği bazı olağan üstü gerçeklerin ipuçlarına bundan binlerce yıl önce HZ. İsa peygamberin sözlerinde HZ. Muhammed (SAV)  hadislerinde hatta HZ. Mevlana’nın sözlerinde bile rastlamak mümkün.  

Mesela antik mısırda ki horozun gözü simgesinin birebir beynimizde ki epifiz bezi bölgesi ile aynı olması, bunu yanı sıra çam kozalağı anlamına gelen ismiyle de bağlantılı önemli detaylardan birisi de Vatikan’da bulunan dev çam kozalağı heykelinin epifiz bezine ithafen yapılmış olması, papanın yanından ayırmadığı asasına gizlenmiş olan çam kozalağı şekli birçoğumuzun pekte farkında olmadığı onların çok iyi bildikleri bunu kendi amaçları doğrultusunda kullanıyor olabildikleri düşüncesine yol açıyor.

Epifiz Bezi Nedir?

Modern felsefenin kurucularından Fransız Dekart epifiz bezini ruhun oturduğu koltuk olarak tanımlamış. Kuranda ve hadislerde bizlere hiçbir bilgi verilmemiş olan konulardan biriside ruhtur. Bazı İslam âlimleri ruhun kalbe yakın sol göğüsün altında olduğunu söylemişlerdir. Kimisi ise tüm bedenimizi kavradığını söylese de epifiz bezi ile yapılan araştırmalarda hemen hepsinde ruhun fiziksel bedenimizle bağlantı noktasının beynimizde ki bu minik organın olduğunu düşündürmektedir.

Epifiz bezi 3 çeşit hormon salgılar. Bunlar melatonin, serotonin, ve dmt diğer bir ismiyle ruh molekülü olarak adlandırılır.

Melatonin; epifiz bezinin sadece karanlık ortamda salgılayabildiği ir hormondur. Uyku düzenimizi sağlayan uykuya dalmamızı ve doğru zamanı geldiğinde uykuyu sonlandırarak uyanmamıza yarayan hormondur.

Epifiz bezimizin çalışma saatleri 23.00 ile sabah 05.00 arasındadır. En üst seviyede çalıştığı saat ise 03.00 olarak bilinmektedir.  Gece uykusu bu yüzden çok önemlidir. Işığın bol olduğu gelişmiş şehirlerde kansere yakalanma olasılığının karanlıkta kalmış ülkelere kıyasla 6 kat daha fazladır.

Bununla birlikte görme engelli kişilerin kansere yakalanma olasılığı diğer insanlara göre 24 kat daha azdır.

Epifiz bezinin salgılarından birisi olan dmt sayesinde rüyalar âleminde belkide öte âlemlerle bağlanı kurduğumuzu düşündüğümüzde epifiz bezimiz dmt salgılamaya devam ederken uyandığımızı ve bu hormonun aktivitesini sonlandırmadığını devam ettiğini düşünün. Birçok kişi bunun ürpertici olduğunu düşünür.

Serotonin; ruhsal ve bedensel fonksiyonların düzenlenmesini sağlar. Yeterli serotonin üretemeyen epifiz bezinin yol açtığı sorunların başında depresyon ve ruhsal hastalıklar gelir. Mutluluk ve mutsuzluk gibi bağlantılı serotonin bozukluğunda depresyon ve buna bağlı kötü sonuçları son zamanlarda oldukça duymaktayız. Hatta bu konuyla alakalı bizi mutsuzluğa iten müziklerin dinlenmesi de epifiz bezinin hasara uğraması açısından rol oynamaktadır.

Dmt; halk arasında bu hormonun kalp gözü ile bağlantılı olduğu düşünülmektedir.  Dmt hormonu en yüksek doğum ve ölüm anında salgılanmaktadır. Dmt molekülü sadece insanlarda değil hayvanlarda ve bitkilerde de mevcuttur.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ